Klank

Byld

creatieve diensten

Klank

De ‘Klank’ werkzaamheden en diensten van KlankByld zijn, zoals de naam al zegt, muziekgerelateerd. Op deze pagina vind je informatie over dirigeren, arrangeren, muziekgravure (engraving), muziek uitgeven en audiobewerking. Heb je vragen? Neem gerust contact op via het contactformulier.

Dirigeren

Wekelijks repeteren, met enthousiaste muzikanten, jong, oud en alles er tussen in. Lekker samen muziek maken en mooie optredens verzorgen, dat is wat ik graag doe. In 2020 bleek plotseling dat het niet vanzelfsprekend is. Ook de HaFaBra wereld stond stil vanwege de coronapandemie. Samen met muzikanten bedachten we alternatieven. Voorbeelden daarvan kun je op de Beeldpagina van KlankByld bekijken.

Gelukkig kunnen we weer vooruit kijken en wordt er weer gerepeteerd. Er worden nieuwe plannen gemaakt om als muziekvereniging deel te nemen aan diverse activiteiten. Ik kijk uit naar de tijd waarin het organiseren van bijzondere projecten weer mogelijk is. Zoals: blaasmuziek combineren met andere soorten muziek, met sport, of met toneel. Of (jeugd)orkesten samenvoegen en laten optreden met een band of DJ.
Er is zoveel te bedenken, op creatieve wijze samenwerken met de muzikanten, daar hou ik van.
Naast het dirigeren van mijn eigen orkesten, vervang ik regelmatig collega-dirigenten als zij verhinderd zijn. Het is boeiend om in de loop der jaren te musiceren met muzikanten van diverse HaFaBra orkesten.

Arrangeren en muziekgravure​

Stel: voor jeugdorkest X zoek je een nieuw ‘rocking’ muziekwerkje. Er is genoeg leuks te vinden, maar niet zo geschikt voor jouw bezetting. Of je hebt een prachtig werk voor harmonie orkest ontdekt en wilt het graag met fanfare Y spelen. Helaas daarvoor is geen bladmuziek beschikbaar. Of een concert met harmonie Z samen met een popkoor, maar hoe regel je de bladmuziek.

Voorbeelden uit de praktijk. Herkenbaar? Vaak reden voor dirigenten om zelf aan de slag te gaan en dat geldt ook voor mij. Diverse van deze arrangementen zijn uitgegeven bij Ferskaat MP.

Mooi weetje: ‘De taalterm, pseudoniem, is helemaal niet verlegen. Integendeel, hij/zij treedt juist graag in de openbaarheid – in tegenstelling tot zijn eigenaar, die wat meer bescheiden is.’ (bron: taaleidoscoop.nl)

Muziek uitgeven​

Ferskaat Music Publications is een moderne muziekuitgeverij voor blaasorkest. Sinds het ontstaan in 2008 zijn Menno Haantjes en ik de ‘personen’ achter Ferskaat MP.
Bij Ferskaat MP hebben we er bewust voor gekozen om ons niet op de hogere afdelingen te richten. Juist het aanbod van goede én leuke muziek voor de lagere divisies en jeugdorkesten verdient volgens ons meer aandacht.

Of het nu gaat om een mars, arrangement van een popsong, of een groot concertwerk (concours); deze doelgroep moet de beschikking hebben over een constant en gevarieerd aanbod.

Heb jij muziek gecomponeerd of gearrangeerd voor HaFaBra? En denk je er wel eens aan om het uit te geven? Neem dan contact op met de veelzijdige muziekuitgeverij: Ferskaat MP

Audiobewerking​

Een coupletje minder, iets meer galm, meerdere sporen combineren of een mooie fade out …. Heb je een geluidsbestand dat je wil laten bewerken? Of het nu om muziek gaat of gesproken teksten, er is veel mogelijk. Informeer bij KlankByld

Christina van der Bijl
Lemmer
06-51861513
christina@klankbyld.nl